Serwująca specjały kuchni toskańskiej, włoska restauracja Rosso Fuoco, po pół roku działalności przeprowadziła się do nowego, większego lokalu.
Nie tylko w Szczecinie wiadomo od dawna – nazwisko Golema oznacza finansowy sukces, wizjonerskie plany, ciężką pracę, ale i biznesowy zmysł.
Dobra restauracja to miejsce, gdzie nie tylko dobrze i smacznie można zjeść.
Wino jako towarzysz spotkań coraz częściej pojawia się na polskich stołach, jednak jako kraj mocno odbiegamy od średniej europejskiej.
Te małe ziemniaczane kluseczki są we Włoszech równie popularne co makaron. Gnocchi – bo o nich mowa, zachwycają swoim smakiem i różnorodnością, a na stołach słonecznej Italii goszczą od XII wieku.
Jednym z haseł, towarzyszących Poshe jest „your own bartender” – Twój własny barman. Tworząc Poshe faktycznie chcemy, żeby było ono waszym własnym barmanem. A co to właściwie oznacza?
To proste włoskie danie śmiało konkuruje z ulubionym przez wszystkich makaronem.
Serce Italii ze stolicą ze słynącej z pięknej architektury i sztuki Florencji. Jeden z najbardziej uroczych regionów Włoch, pełen słońca, kwiatów oraz spokojnej i radosnej atmosfery.
Śledzie – tę rybę na swej kulinarnej drodze spotkał chyba każdy Polak. Jedni ją uwielbiają, inni, mówiąc delikatnie, za nią nie przepadają.
Dobra Pączkarnia – ZNANA SZCZECIŃSKA FIRMA FRANCZYZOWA, której wyroby zawojowały już cały kraj.